0 2 minute 2 săptămâni

Astăzi, în jurul orei 12, în timp ce desfășurau verificări în comuna Fârliug, privind respectarea de către deținătorii de animale a condițiilor de deținere a acestora, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au văzut pe stradă un câine nesupravegheat.
După ce l-au scanat cu ajutorul cititorului de microcipuri și au făcut verificări în Registrul Evidenței Câinilor cu Stăpân, polițiștii au constatat că acel câine aparținea unei familii din Timișoara și era pierdut încă din anul 2022, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
Fiind contactați de oamenii legii, proprietarii au venit imediat din Timișoara, pentru a-și recupera câinele. Bucuria revederii a fost pe măsură, atât pentru stăpâni cât și pentru animal.
„Reamintim, prin acest caz, importanța respectării legii în privința obligativității microcipării și înregistrării câinilor de către proprietari. Câinii se identifică prin microcipare în termen de maximum 90 de zile de la fătare, dar, în orice caz, înainte de vânzarea sau donarea cu titlu gratuit ori scoaterea în spații publice a acestora. Neidentificarea câinilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Caraş-Severin.
Geanina LUCA