0 2 minute 7 luni

Alături de Biserica Baptistă Ghetsimani din Caransebeş și de Muzeul Bibliei aparținând Asociației Renaşterea Familiei, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din municipiu este parte într-un proiect în cadrul căruia peste 1.000 de Biblii din întreaga lume și din toate timpurile sunt expuse, până în 12 noiembrie, la acest lăcaş de cult.

Vizitatorii expoziţiei, care a avut vernisajul duminică, 5 noiembrie, pot admira exemplarele în diferite limbi și perioade istorice, printre care se regăsesc copia Bibliei duse pe Lună, de dimensiunea 2,5 cm x 3,5 cm, de astronautul Edgar Dean Mitchell, membru al echipajului spațial Apollo 14, al șaselea om care a pășit pe suprafața Lunii. De asemenea, poate fi văzută o microbiblie de dimensiunea unui breloc, în limba engleză, a lui Billy Graham, care a fost nominalizat de 64 de ori în topul celor mai admirate personalități ale lumii secolului XX.

O altă atracție a expoziției este o pagină din cea de-a doua Biblie, tipărită în 1475, dar și cea mai mică Biblie, care poate fi citită doar la microscop.

La eveniment au participat deputatul Dumitru Rujan, administratorul public al județului Andrei Ungur, consilierii județeni Ovidiu Chimigeriu și Ioan Cojocariu, managerul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, Diana Țîrdea, precum și consilieri locali și alte oficialități.

Bianca METEŞ