0 2 minute 10 luni

Parlamentarii PNL Caraș-Severin se implică pentru ridicarea calității vieții din Banatul de Munte. Astfel, atât senatorul Marcel Vela, cât și deputații Jaro Marșalic și Dumitru Rujan susțin măsurile pentru independență energetică și soluții alternative în lupta împotriva încălzirii globale.

Luni, 28 august, parlamentarul liberal Jaro Marșalic a prezentat noile oportunități de finanțare în domeniul energetic pentru UAT-uri, prin Fondul pentru modernizare al Ministerului Energiei: „Obiectivele fondului sunt sprijinirea celor 10 state membre să atingă obiectivele climatice și energetice pentru anul 2030, creșterea securității energetice, consolidarea finanțării surselor regenerabile de energie, transformarea economiilor și a sectoarelor energetice în sisteme mai ecologice, promovarea schimbului de bune practici între statele membre beneficiare, surse regenerabile de energie și stocarea energiei, hidrogen verde. De asemenea, mai regăsim, ca obiective, cogenerarea de înaltă eficiență și modernizarea rețelelor de termoficare, precum și eficiență energetică în instalații industriale incluse în EU-ETS și biocarburanți”, a declarat deputatul liberal Jaro Marșalic.

Acest fond însumează venituri obținute prin licitarea pe piață a 2% din totalul certificatelor alocate statelor membre, prin schema EU-ETS pentru perioada 2021-2030.

Cinci state membre au optat pentru cote suplimentare transferate către Fondul pentru modernizare, după cum a precizat parlamentarul Jaro Marșalic, se arată pe pagina de socializare a PNL Caraş-Severin. (M. Doman)