0 3 minute 8 luni

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Inspectoratului de Poliție Caraș-Severin au continuat acțiunile specifice, desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale, verificarea modului de respectare a prevederilor legale, sancționarea abaterilor de la acestea și implicit, creșterea gradului de siguranță publică.

Sâmbătă-seară, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, a fost desfășurată o acțiune cu efective mărite în municipiul Caransebeș și zona rurală arondată, la care au participat polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea criminalității economice, poliția transporturi, precum și jandarmi, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Astfel, sâmbătă-seară, la ora 21, polițiști de la Serviciul Rutier au oprit în trafic, pe Centura Ocolitoare a municipiului Caransebeş, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din Lugoj, care a fost testat cu privire la consumul de substanţe psihoactive, aparatul indicând rezultat pozitiv pentru THC.

În aceeaşi noapte, la ora 23.30, tot poliţiştii de la Serviciul Rutier au oprit în trafic, pe Calea Severinului din Caransebeş, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din Bocşa, în cazul căruia aparatul Drug Test a indicat rezultat pozitiv pentru cocaină.

În ambele cazuri, cei depistaţi au fost conduşi la spital, unde li s-au prelevat mostre biologice, iar poliţiştii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

Totodată, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ, în urma verificărilor efectuate la deținătorii legali de arme, un bărbat din Caransebeș a fost depistat în timp ce ar fi deținut, fără drept, trei cartușe de vânătoare posibil confecţionate artizanal, iar în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Bogdan NAUM