0 2 minute 2 ani

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au pus în executare opt mandate de percheziție domiciliară emise de judecătorul de drepturi și libertăți, într-un dosar penal care are ca obiect contrabanda cu țigarete. Patru percheziții au fost făcute în localitatea Arbore, județul Suceava, trei în municipiul Lugoj și una în comuna Costeiu, județul Timiș, unde existau probe că ar fi deținute țigarete provenite din contrabandă, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș și a avut ca scop destructurarea unei grupări care ar fi acționat pentru comiterea de infracțiuni pe linie de contrabandă. Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că țigaretele netimbrate ar fi fost deținute în localitatea Arbore, județul Suceava, ulterior fiind transportate în Lugoj și comercializate către diferite persoane fizice din județul Caraș-Severin.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării, 1.582 de pachete de țigări, care ar proveni din contrabandă, înscrisuri și bunuri (telefoane mobile), precum și 15.000 de lei. Valoarea totală a bunurilor ridicate în vederea confiscării este de peste 37.000 de lei. Cercetările sunt continuate față de trei persoane bănuite, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în formă continuată.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, ne-a mai spus Alina Boeru.

Bogdan NAUM