0 5 minute 12 luni

 Este afirmaţia făcută în deschiderea conferinței de presă susţinută de Alina Gorghiu, Ministrul Justiției

Ministrul liberal s-a întâlnit astăzi cu magistrații din județ și cu membrii Baroului Caraș-Severin, pentru a evalua situația de la nivelul județului.

În partea a doua a zilei, Alina Gorghiu a participat la ședința Ligii Aleșilor Locali, alături de primari, consilieri județeni și parlamentarii din Caraș-Severin. Fiind un parlamentar care a susținut egalitatea de gen, a participat și la ședința conducerii Organizației Femeilor Liberale din Filiala PNL Caraş-Severin.

Alături de vicepreședintele Senatului României, Marcel Vela, și de secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Daniel Surdu, ministrul Alina Gorghiu a prezentat public în conferința de presă principalele teme ce vor fi în agenda sa de lucru atât ca ministru, cât și ca om politic.

Cu această ocazie, în prezența primarului orașului Oraviţa, Dumitru Ursu, a anunțat că Judecătoria acestui oraş va fi reabilitată, urmare a includerii în proiectul naţional „Consolidarea bazelor pentru îmbunătăţirea funcţionării serviciilor judiciare“, printr-un proiect de acord cu Banca Mondială, în valoare de 100 de milioane de euro.

„Este un proiect care, conform expertului Băncii Mondiale, poate fi realizat în condiţii optime, fiind vorba despre un monument istoric de categoria B. Vom avea o problemă la un moment dat cu relocarea activităţii, dar primarul Dumitru Ursu ne-a asigurat de tot sprijinul său pentru identificarea unui spaţiu pentru mutare, atunci când se va pune problema“, a menționat Alina Gorghiu.

De asemenea, președintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, a subliniat că primarul Reșiței, Ioan Popa, „este dispus să ofere Ministerului Justiţiei o suprafaţă de teren de 3.000 mp şi fostul Hotel Constructorul din zona Secu, pentru realizarea unui centru regional de pregătire profesională pentru magistrați. Acesta ar putea fi extrem de util atât CSM, cât şi magistraţilor din zona de vest a ţării’’.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a precizat că va transmite propunerea colegilor, subiectul urmând a fi discutat cu preşedintele CSM „pentru a vedea în ce măsură pot fi găsite elemente care să ne reunească într-un proiect comun pentru edificarea acestui centru lângă Reşiţa”.

Președintele Filialei PNL Caraş-Severin, senatorul Marcel Vela, a mai prezentat o inițiativă liberală cu impact major în administrația publică, actul normativ care a dus la eliminarea dosarului cu șină, o lege care a intrat în vigoare în 4 iulie 2023.

Cei doi oameni politici, Alina Ghorghiu și Marcel Vela, au răspuns tuturor întrebărilor presei, demonstrând că au viziune și asumare politică și în cele mai dificile momente pentru țară. Totodată, s-a prezentat și responsabilitatea de care a dat dovadă PNL prin asumarea guvernării în situaţia crizelor suprapuse cu care s-a confruntat România în ultimii ani (sanitară, economică, energetică și militară), ori reușitele guvernului condus de către premierul Nicolae Ciucă în implementarea programului PNL de dezvoltare a României „Anghel Saligny” și performanțele în atragerea celor mai mari finanțări europene.

„O vizită importantă, atât la nivel politic, cât și administrativ în Caraș-Severin, ale cărei consecințe vor demonstra capacitatea PNL de a rezolva problemele cu care se confruntă societatea și de a anticipa soluții pragmatice pentru viitor. Au fost expuse inclusiv soluțiile ce țin de extinderea măsurilor juridice aplicate pentru violența în familie la nivelul tuturor infracțiunilor cu violență, sau de susținerea stabilizării magistraților în Banatul de Munte, care în prezent este deficitară ca și încadrări în sistemul de judiciar.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a inclus județul Caraș-Severin printre primele trei pe care le-a vizitat după ce a preluat mandatul, ca semn al aprecierii pentru magistrații din Caraș-Severin și pentru colegii din filiala județeană a PNL.

Echipa cărăşeană condusă de Marcel Vela este una dintre cele care s-a remarcat periodic la nivel național, la ultimele rezultate de la alegerile parlamentare din anul 2020 fiind cea de-a opta filială în clasamentul performanțelor PNL”, se arată pe pagina de socializare a filialei cărăşene a Partidului Naţional Liberal.

Bianca METEŞ