0 5 minute 2 ani

După ce s-a mutat la Bucureşti, Mirela Muşat, o figură binecunoscută în mediul de afaceri caransebeşean, s-a alăturat echipei care îşi propune să realizeze ceea ce specialiştii în domeniu şi publicul numesc deja ca fiind cel mai aşteptat film românesc al ultimilor ani, O Secundă, ea fiind manager de proiect.

Anul trecut, însă, filmările s-au oprit, din motive financiare, însă ieri, pe pagina oficială a filmului, realizatorii au scris: „Dăm startul producției filmului O Secundă, în regia lui Octavian Iacob, produs de Wild East Film Production – Sorin Popescu și Ada Vertan. După o luptă de patru ani pentru finanțare, nu începem producția doar a unui simplu film, ci a celui mai scump film INDEPENDENT românesc făcut vreodată. Filmat peste Ocean, dar și în România, cu peste 40 de locații și un Cast de peste 30 de actori”.

Filmul este regizat de Octavian Iacob, iar din distribuţie fac parte actori consacraţi, care nu mai au nevoie de nicio prezentare, dintre care dezvăluim doar un nume, Maia Morgenstern, dar, conform declaraţiilor Mirelei Muşat, castul filmului va cuprinde mult mai mulţi artişti renumiţi care au fost atraşi deja în proiect, totul fiind „o surpriză extraordinară”.

Acţiunea filmului începe în gara din Băile Herculane, considerată ca fiind cea mai romantică din Europa, de care regizorul Octavian Iacob este legat prin multe amintiri din copilărie, peronul acesteia fiind locul unde personajul principal îşi întâlneşte viitoarea soţie, acolo se îndrăgosteşte pentru prima dată, iar filmul se şi termină în aceeaşi gară superbă.

Subiectul filmului este lupta antidepresie, considerată de unii specialişti ca fiind boala secolului. Pelicula este inspirată din fapte reale şi se vrea un semnal de alarmă pentru conştientizare, conform celor spuse de tânărul regizor Octavian Iacob.

„Acest film, O Secundă, nu este un film de festival şi nu este un film pe care oamenii să-l digere greu. Este un film comercial, cum se numeşte mai nou în piaţă, este un film care arată o poveste de viaţă în care oricine s-ar putea regăsi, dar cu întâmplări reale, care se petrec, cu un limbaj real, cu limbaj corporal real”, a mai spus Octavian Iacob.

Regizorul a adăugat că, în mare măsură, tema filmului este oarecum şi povestea sa de viaţă, iar sentimentele actorilor chiar sunt reale.

Mirela Muşat ne-a mai informat că această producţie aduce, în premieră, maniera americană a filmului de acţiune, îmbinând armonios, într-o formulă comercială, mai multe teme abordate.

„Îndrăznim să spunem că va fi o producţie «altfel» pentru cinematografia românească, beneficiind de câteva premiere în realizarea şi în lansarea filmului. Aş începe spunând că Octavian Iacob este primul regizor român care a terminat studiile la New York Film Academy, avându-l profesor pe marele regizor Martin Scorsese, şi a colaborat la producţii cinematografice ale lui Gerard Depardieu, Kader Ayk şi alte nume mari din acest domeniu. Apoi, regizorul şi-a dorit să aducă prima trilogie în producţia cinematografică românească având ca temă principală şi de actualitate lupta antidepresie, dar, dacă lucrurile merg aşa cum ne dorim, vor fi în total cinci părţi şi, de ce nu, chiar un serial, dacă se va dovedi că place publicului. Filmul a crescut mult faţă de ideea iniţială, şi ca scenariu, şi ca distribuţie, s-a îmbogăţit, ca să spun aşa, iar eu sunt foarte fericită şi foarte mândră că, după cei doi ani de când sunt în acest proiect, am reuşit, împreună cu regizorul Octavian Iacob şi cu perseverenţă, încredere şi foarte multă muncă, să pornesc această căruţă din loc, dar, bineînţeles, nimic nu ar fi fost posibil fără investitorul care ne oferă tot sprijinul de care avem nevoie ”, a mai spus Mirela Muşat.

Sonia BERGER