0 2 minute o lună

În perioada 11 – 17 martie, poliţiştii rutieri din Caraș-Severin desfăşoară acțiunea „Seatbelt”, conform calendarului de Operațiuni al Organizaţiei Europene a Poliţiilor Rutiere – ROADPOL.
Acţiunea are drept scop conştientizarea conducătorilor auto şi a ocupanţilor autovehiculelor cu privire la importanţa folosirii centurii de siguranţă şi/sau a altor dispozitive de retenţie omologate, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
În ultimele 24 de ore, polițiștii cărășeni au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea centurii de siguranță, a căștii de protecție omologate, precum și pentru utilizarea telefonului mobil în timpul condusului.
„Importanţa utilizării centurii de siguranţă: mulţi oameni sunt astăzi în viaţă doar pentru că au fost protejaţi de centura de siguranţă în cazul unui accident de circulaţie; centurile de siguranţă nu previn accidentul de circulaţie, dar joacă un rol important în reducerea gravităţii rănilor produse ocupanţilor unui autovehicul implicat într-un eveniment rutier; centurile de siguranţă nu au fost proiectate pentru confort, ci pentru siguranţă – siguranţa ocupanţilor autovehiculului. Folosiți centura de siguranţă, vă poate salva viaţa!”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Caraş-Severin.
Geanina LUCA