0 3 minute 12 luni

La finalul şedinţei din 29 mai a Consiliului Local Caransebeş, a avut loc un moment festiv în cadrul căruia i-au fost înmânate diploma şi placheta de Cetăţean de Onoare al Municipiului, Monicăi Iacobescu, iar Societăţii Femeilor Ortodoxe i s-a acordat o Diplomă de apreciere pentru 25 de ani de activitate în slujba comunităţii caransebeşene.

Titlul de Cetăţean de Onoare i-a fost conferit Monicăi Iacobescu prin Hotărârea Consiliului Local din data de 31 martie 2022, pentru merite deosebite în creşterea prestigiului şi renumelui municipiului Caransebeş, ea fiind preşedintele Societăţii Femeilor Ortodoxe din Caransebeş.

„Această diplomă se datorează în primul rând activităţii pe care o desfăşoară toate membrele Societăţii, inclusiv două doamne de aici, din Consiliul local, de-a lungul foarte multor ani, în domeniile social, educaţional şi cultural. Vă rog să vă imaginaţi cel puţin 2.000 de pachete care trebuie făcute în cel mult două săptămâni, cu rechizite, ciocolată şi multe altele… Aş dori să precizez că proiectul din domeniul cultural pe care l-am depus şi ni s-a aprobat pentru anul acesta a plecat de la Antoniu Sequens, cehul care a venit la Caransebeş în 1867 şi, timp de 50 de ani, a fost profesor de muzică la Seminarul Teologic, printre elevii săi numărându-se Timotei Popovici sau Gheorghe Dobreanu. Datorită lui Antoniu Sequens, asociaţia are un sediu propriu, la nivel naţional fiind singura asociaţie de acest gen care se poate lăuda cu aşa ceva. Este, totuşi, şi o mare problemă, pentru că este greu de întreţinut, dar, pe de altă parte, este şi un mare avantaj, fiindcă ne oferă posibilitatea să desfăşurăm multe activităţi şi, mai ales, să fim şi gazde pentru alte asociaţii care pot să-şi desfăşoare acţiunile aici, la Caransebeş”, a spus Monica Iacobescu.

Sonia BERGER