0 2 minute 3 săptămâni

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, împreună cu senatorul Marcel Vela şi primarul comunei Glimboca, Petru Crîsnic, a participat joi, 23 mai, la Obreja, la manifestările prilejuite de deschiderea Festivalul „In Memoriam Achim Nica”, ce au debutat cu slujba de pomenire pentru marele doinitor oficiată de PS Lucian Mic, Episcopul Caransebeșului. A urmat dezvelirea plăcii comemorative amplasate pe fațada casei de pe strada Achim Nica nr. 526 și inaugurarea punctului muzeistic din incinta Căminului cultural din Obreja, ce-i poartă numele, se arată pe pagina oficială a Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
„L-am omagiat, în satul său natal, Obreja, pe renumitul rapsod Achim Nica, printr-un eveniment de ținută, pe care îl organizăm, în acest an, atât la Obreja, cât și la Caransebeș. Este de datoria noastră să recunoaștem contribuția pe care acesta a adus-o la păstrarea şi promovarea folclorului autentic”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.
Festivalul continuă vineri, cu un spectacol folcloric organizat la Caransebeș și susținut de artiști consacrați.
Festivalul „In Memoriam Achim Nica” este organizat de către Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului, Primăria și Consiliul Local Obreja. (M. Doman)