0 2 minute 12 luni

„De multe ori am spus că Planeta este casa noastră și că grija față de ea este crucială, mai ales în vremurile pe care le trăim, în care încălzirea globală atinge cote îngrijorătoare, având în vedere că perioada 2011-2020 s-a dovedit a fi cel mai cald deceniu înregistrat până acum.

Noi suntem cei care influențează schimbările negative în lumea în care trăim și, de cele mai multe ori, nu realizăm cât rău poate produce un PET, de exemplu, aruncat la întâmplare în apa în care ne scăldăm. Nu cred că este o noutate dacă vă spun că acesta va rămâne în aceeași stare timp de 10.000 de ani, nefiind o sursă regenerabilă. Vestea bună este că și schimbările pozitive tot de noi depind și sunt sigur că încă nu este prea târziu să putem contribui pozitiv la îmbunătățirea mediului în care trăim.

Pe lângă soluția reciclării, de care putem beneficia chiar și în vacanță, un gest simplu, la îndemână oricui, dar care face diferența, este păstrarea și respectarea curățeniei în fiecare spațiu public.

Respectați, așadar, indicațiile afișate în aceste spații și folosiți coșurile special amenajate pentru deșeurile menajere. Respectând chiar și aceste reguli de bază, avem o șansă să îndreptăm lucrurile și să ajutăm mediul să funcționeze, din nou, la capacitate maximă”, a scris recent pe pagina sa de socializare senatorul Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin. (B. Meteş)