0 3 minute 2 ani

Odată cu intrarea în 2023, preşedintele Filialei PNL Caraş-Severin, senatorul Marcel Vela, a postat pe pagina sa de socializare câteva gânduri referitoare la ceea ce îşi doreşte să-i aducă noul an.

„În viziunea mea, în 2023 ar trebui să dăm dovadă de mai multă moderație și diplomație, două concepte de care România a dus lipsă în ultimii ani și care au creat o adevărată prăpastie în lumea reală, fie ca vorbim de clasa politică, de societatea civilă, sau doar de poziționările și dezbaterile publice.

S-au căutat mereu cei buni și cei răi, cei deștepți și cei proști, cei vinovați sau cei perfecți, s-au pus etichete și s-a judecat continuu.

Moderația și diplomația ar fi putut ajuta România mai mult și, cu siguranță, o pot ajuta mai bine pe viitor.

Efervescența iubirii de țară trebuie să existe, dar nu scandată doar în lozinci, iubirea de țară se demonstrează tot prin atitudine, înțelepciune, diplomație și prin ceea ce reușești să faci concret pentru ea.

Ce îmi doresc de la 2023?

Îmi doresc să punem mai puține etichete și să credem mai mult în potențialul țării, să vorbim frumos despre România, indiferent de greutăți și indiferent de partidul din care provenim. Cea mai importantă lecție pe care încă nu reușim să o învățăm este aceea că unitatea este singura care salvează o națiune, singura care oferă viziune și care duce forța unei țări pe cele mai înalte culmi, indiferent dacă suntem mai de stânga sau de dreapta.

Atâta vreme cât iubim cu toții România, să avem un singur scop în minte: să lăsăm diplomația și moderația cuvintelor să dicteze! Să fim fiecare dintre noi, dincolo de doctrine politice, așa cum ne-am dori să fie privită România, și din interior, și din exterior, pentru că respectul se câștigă, nu se impune.

Așa să ne ajute Dumnezeu în acest nou an pe care îl avem deschis în fața noastră!

Dumnezeu să binecuvânteze România!”.

Mădălina DOMAN