0 3 minute 1 an

Imaginile pe care le vedem zilnic în urma cutremurului din Turcia sunt absolut înfiorătoare, dar încercăm să găsim speranță în eforturile echipelor de intervenție care nu iau pauză.

Orice sprijin în ceea ce privește misiunile de căutare și salvare din Turcia este vital. România a trimis echipe de căutare-salvare, printre care și câini de avalanșă, voluntari și parteneri ai Salvamont, a scris preşedintele Organizaţiei PNL Caraş-Severin, senatorul Marcel Vela, pe reţelele sociale.

„Cățelușa Vreni din Cransebeș, rasa ciobănesc belgian, a început astăzi misiunile de căutare și cu siguranță va fi un ajutor de nădejde comandamentului care gestionează criza.

Vreni este specializată în astfel de situații de urgență, fiind un câine brevetat după multe ore de muncă și antrenament în cele mai grele condiții. Aceasta, alături de stăpânul ei, Cristi Brecica, se află la datorie și deja participă la căutări în zonele afectate de cutremur. Nu putem decât să ne rugăm că vor aduce cât mai multe zâmbete pe chipul familiilor de acolo, salvând cât mai multe suflete de sub dărâmături.

Îi felicit pe toți cei care se implică trup și suflet, acum, în misiunile de căutare și salvare!

Dumnezeu să călăuzească toți salvatorii!

Când salvezi o viață, salvezi o Lume întreagă!

P.S. Cățelușa Vreni, alături de Cristian Brecica au fost oaspeții Ministerului de Interne în anul 2020, când s-au oferit ca voluntari și parteneri ai ISU pentru căutarea persoanelor dispărute în avalanșe, cutremure și alte situații de urgență”, a mai scris Marcel Vela pe pagina sa de socializare. (B. Meteş)