0 2 minute 1 an

Pe pagina sa de socializare, preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, scrie că, în 2019, a susținut ca senator, la solicitările autorităților locale și județene, o lege utilă pentru preluarea directă a unor drumuri administrate de către Romsilva, necesare pentru derularea proiectelor de dezvoltare locală și a investițiilor realizate din finanțări europene, guvernamentale, județene sau locale.

Începând din 23 septembrie 2019, de când Ministerul Mediului a publicat Normele de aplicare în Monitorul Oficial Nr. 770, de această lege se bucură toate localitățile și județele din România.

„La experiența mea de fost viceprimar, prefect, primar cu trei mandate, precum și de senator deja atunci de trei ani, recunosc faptul că nu m-am gândit că vreodată nu ar exista un minim de 2/3 din numărul consilierilor județeni sau locali (câte voturi sunt necesare la hotărârile privind patrimoniul), care să nu voteze preluarea de drumuri forestiere atât de utile programelor de dezvoltare, Romsilva fiind obligată să efectueze transferul administrării lor, conform acestei noi legi.

Dacă nu vedeam pe site-ul oficial al Consiliului Județean Caraș-Severin ședința din 27 aprile 2023, sincer, nu credeam nici acum.

De ce este utilă legea, am prezentat și în Senatul României”, a mai scris preşedintele PNL Caraş-Severin pe pagina sa de socializare. (B. Meteş)