0 2 minute 3 ani

Corpul Național al Polițiștilor a inițiat Campania „Turul României în pași de alergare!”, campanie menită să vină în sprijinul copiilor polițiștilor decedați după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2. În acest sens, maratonistul Dănuț Cernat, personajul principal al evenimentului, a pornit la data de 1 iunie din București și a alergat peste 1.600 de km, ajungând în 4 august la Timișoara, de unde își continuă traseul spre Caransebeș, unde va ajunge vineri după-amiază, am fost informaţi de IPJ Caraş-Severin.

Mâine dimineață, acesta pornește în pași de alergare pe ruta Caransebeș – Băile Herculane, într-o nouă etapă din cadrul Turului României în pași de alergare. Din cauza temperaturilor caniculare din ultimele săptămâni, Dănuț poate alerga doar în prima parte a zilei, de obicei între orele 7 şi16, cu o medie de 7 km./h., aproximativ 45 de kilometri zilnic.

Dănuț Cernat este polițist trecut în rezervă în anul 2020, până atunci desfășurându-și activitatea la D.G.P.M.B., Brigada de transport public București. Speră să ajungă în toate județele din România până la sfârșitul lunii august, când se va întoarce la București. De-a lungul vieții a înțeles importanța sportului pentru sănătate și psihic, după cele 168 de maratoane la care a luat parte până acum, și speră ca după ce va ajunge acasă, să participe la Maratonul de la Riga, iar la anul să facă turul României pe bicicletă. (Foto: Bihoreanul)

Sorin ROGOZ