0 3 minute 2 ani

Chiar dacă pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Caransebeş de astăzi nu figura punctul „Diverse”, aleşii municipali au făcut totuşi o excepţie şi au discutat despre promisiunea făcută, cu ceva timp în urmă, de managerul spitalului, Adrian Dumbravă, care a spus că va veni, în fiecare lună, în plen, şi va prezenta situaţia unităţii medicale pe care o conduce.

Liberalul Simion Paica a ţinut să reamintească celor prezenţi acest lucru, adăugând că, în ciuda angajamentului luat în faţa consilierilor, Adrian Dumbravă nu a mai venit la şedinţe. „Am înţeles că a avut un control, să vedem şi noi ce încasări a avut de la ambulatoriu, de la PCR, de la laboratorul de analize. Cum se prezintă cheltuielile, au crescut, au scăzut, care e situaţia”, a spus acesta.

„Eu nu vorbesc în numele lui, dar ţin minte că v-a invitat de câteva ori şi niciun consilier n-a fost interesat. Aici, când sunt camere de luat vederi, vă place să ridicaţi problema. Nu vă refuză nimeni! Mergeţi până la spital, sunteţi consilier local, aveţi acces. Iar legat de acel control, el s-a făcut la cererea cuiva, nu se ştie cine, din spital. A venit controlul, a constatat, a trimis o serie de măsuri sau nu, că nu ştiu exact ce s-a întâmplat, dar credeţi-mă că, dacă ar fi fost ceva, zbura cineva de acolo, dar nu s-a întâmplat”, a spus primarul Felix Borcean.

Edilul a mai adăugat că, dacă e vorba despre o invitaţie pentru managerul spitalului, ea trebuie făcută oarecum şi instituţional, respectiv o adresă din partea Consiliului local către unitatea medicală.

Simion Paica a ridicat şi o problemă sesizată pe reţelele sociale, în care este vorba despre comportamentul neadecvat faţă de pacienţi al unei asistente de la Secţia Chirurgie a Spitalului Municipal de Urgenţă, aspect la care consilierul Marian Corduneanu, care este şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al unităţii medicale, a răspuns că într-adevăr cunoaşte acest lucru. „Am discutat cu domnul manager, dar, fiind vorba despre un conflict de muncă, noi, ca şi Consiliu de Administraţie, nu putem să luăm decizii. Comportamentul acelei doamne, care e şi asistentă şefă, rămâne să fie analizat de managerul spitalului şi de directorul medical, eventual de Comisia de disciplină, şi ei să ia o hotărâre”, a mai spus Marian Corduneanu.

Sonia BERGER