0 2 minute 6 luni

Instituțiile Ministerului Afacerilor Interne din Caraș-Severin, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în parteneriat cu Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, organizează acțiunea de donare de sânge „Stă în puterea noastră să ajutăm! DONEAZĂ SÂNGE!”, care își propune ca miercuri, 17 ianuarie, între orele 08.30-12.00, să mobilizeze cât mai mulți oameni din zona municipiului Caransebeș să fie solidari cu pacienții care au nevoie de sânge și să vină la Policlinica Spitalului Municipal din Caransebeș pentru a dona sânge, ne-au informat reprezentanţii IPJ Caraş-Severin.
„În 2024 demarăm acțiunile de donare de sânge pe care le organizăm în mod constant, cu această inițiativă care vine în sprijinul donatorilor din zona municipiului Caransebeș, de a nu fi nevoiți să se deplaseze la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița pentru a dona sânge, având în vedere și contextul favorabil al creșterii contravalorii recompensei primite la donarea de sânge. Este cunoscut faptul că beneficiile donării de sânge sunt multiple, atât pentru sănătatea fizică și emoțională a donatorului, cât și pentru viața pacientului care depinde de o transfuzie sanguină.
Așadar, vino miercuri, 17 ianuarie, începând cu ora 08.30, să donezi sânge alături de polițiști, jandarmi și pompieri militari! Haideți ca ÎMPREUNĂ să salvăm cât mai multe vieți!”, se mai arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin. (G. Luca)