0 2 minute o lună

Joi, 18 aprilie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, a organizat etapa județeană a concursului cu tematică specifică protecției civile „Cu viața mea apăr viața”.
Competiția s-a desfășurat în sala de sport a Colegiului Național „Traian Lalescu” din municipiul Reșița și a aliniat la start 30 de echipaje de elevi, 25 la categoria gimnaziu şi 5 la categoria liceu, ne-au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC”.
Elevii și-au testat cunoștințele din domeniul protecției civile și au exersat modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență, în cadrul celor trei probe, una teoretică și două practice, respectiv „transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m” și „deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.
La final, clasamentul a arătat astfel: Gimnaziu: locul I, Școala Gimnazială Târnova; locul II, Școala Gimnazială Băuțar; locul III, Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița; Liceu: locul I, Colegiul Tehnic Reșița; locul II, Liceul Teologic Baptist Reșița; locul III, Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” Caransebeș.
Premiile au fost acordate cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin și TMK Hidroenergy Power – Grup Evryo, se mai arată în comunicatul de presă.
Geanina LUCA