0 2 minute 2 ani

Polițiști de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic, după ce, în urma verificărilor, s-a constatat că angajații unei societăți comerciale cu profil exploatare material lemnos ar fi introdus în aplicația SUMAL 2.0 date necorespunzătoare adevărului pentru efectuarea unui transport de material lemnos.

Astfel, în data de 4 noiembrie, la ora 17, polițiștii au oprit pentru control, în localitatea Valeadeni, comuna Brebu, un camion cu remorcă, încărcat cu 32 de metri cubi de lemn de foc, de esență fag, material lemnos a cărui proveniență legală nu a putut fi dovedită, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Din verificări s-a stabilit că societatea comercială în cauză ar fi emis mai multe avize de însoțire a materialului lemnos conținând date necorespunzătoare adevărului.

În cauză, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării a 44 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 7.500 de lei, dintre care 32 de metri cubi faptic, restul valoric, iar societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă de 10.000 de lei.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a comis fapta și tragerii la răspundere penală a celor vinovați.

Mădălina DOMAN