0 3 minute 3 ani

În această perioadă, se lucrează în curtea din spatele Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, unde, conform declaraţiilor primarului Felix Borcean, va fi construit Spitalul modular.

„Pentru a se respecta recentele norme de urbanism, sunt procente din suprafaţa construită care trebuie să fie îndeplinite, şi atunci, pentru a putea construi spaţii noi, e necesar să fie desfiinţate alte spaţii, lucruri pe care de altfel le-am şi discutat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Caransebeş din 23 septembrie. E vorba despre desfiinţarea unor clădiri care oricum nu mai sunt folosite, pentru a putea respecta gradul de construire, de ocupare cu clădiri pe suprafaţa aferentă spitalului”, a spus Felix Borcean în cadrul unei recente conferinţe de presă.

Conform proiectului de hotărâre adoptat de consilierii locali în şedinţa extraordinară, vor fi desfiinţate o fântână arteziană nefuncţională şi câteva magazii, printre care cea a spitalului şi cea a blocului alimentar. Acest lucru a fost necesar pentru implementarea proiectului „Creşterea capacităţii administrative şi de reacţie în situaţia de urgenţă generată de COVID-19 în Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş – Acronim HELPCOVID-19”.

Dezvoltarea Spitalului modular din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş va asigura crearea capacităţii de îngrijire şi tratament a cazurilor de infecţie cu virusul COVID-19, contribuind astfel în mod direct la indicatorul de rezultat al programului. Spitalul modular propus va avea o capacitate de 50 de paturi, amenajate într-o construcţie cu o suprafaţă de aproximativ 1.400 mp. Pentru asigurarea nevoilor care se impun unui spital suport COVID, structura funcţională a acestuia va fi organizată în patru zone dedicate pacienţilor, respectiv zonă de triere, zonă de neconfirmaţi/suspecţi, zonă de tratament pacienţi non-critici şi zonă de tratament pacienţi în stare critică. În afară de zonele dedicate pacienţilor, spitalul va avea amenajate spaţii tehnice destinate personalului de lucru.

Sonia BERGER