0 3 minute 24 de ore

Atelierele de pregătire pentru acțiunea intitulată „Ziua Bună pe Via Transilvanica” au loc în fiecare primăvară, pe parcursul a trei weekend-uri. Prin ele, organizatorii, cei de la Tășuleasa Social, le arată copiilor din școlile de pe traseu cum pot să devină protectori, promotori și ghizi ai locului în care trăiesc. Aceste zile înseamnă și inițierea tinerilor în rolul de voluntari oficiali Via Transilvanica: pentru că poteca aceasta este și a lor.
„Sunt câteva zile pe an în care sala noastră se umple de entuziasm și curiozitate din partea copiilor pentru tot ce înseamnă voluntariat, natură și Via Transilvanica. Așa s-a întâmplat weekendul trecut, și am fost tare bucuroși să avem în campusul Asociației Tășuleasa Social 28 de elevi din 14 școli, însoțiți de profesorii lor. Tema principală din acest an este biodiversitatea pe VT.
În ultimii trei ani, am luat la rând fiecare județ de pe traseu și anul acesta am ajuns la ultimele trei: Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți. Acum putem spune cu mândrie că am ajuns la toate școlile de pe Via Transilvanica!
Pregătirea elevilor ne readuce mereu la esența activității asociației: Tășuleasa Social este și va rămâne în primul rând o școală de voluntariat la nivel național. Anul acesta, asociația împlinește 25 de ani de activitate. De-a lungul timpului, am diversificat proiectele în care am implicat tineri. Acum vedem că putem exersa practica voluntariatului învățând copiii și tinerii să iubească și să îngrijească Via Transilvanica, drumul care unește generații”, au scris organizatorii pe pagina oficială Via Transilvanica.
Toți participanții la ateliere și-au marcat în calendare ziua de 10 mai: „Ziua Bună pe Via Transilvanica”, în care marea comunitate a oamenilor drumului se întâlnește pe traseu pentru a curăța și pregăti traseul pentru noul sezon de drumeții.
Prin Caraș-Severin, traseul „Drumului care unește” trece prin peste 20 de localități, respectiv Băuțar – Marga – Zăvoi – Oțelu Roșu – Glimboca – Obreja – Turnu Ruieni – Buchin – Bolvașnița – Bucoșnița – Brebu Nou – Văliug – Caransebeș – Târnova – Reșița – Carașova – Bozovici – Prigor – Lăpușnicel – Iablanița – Cornereva – Cornea – Mehadia. (Foto: Via Transilvanica)
Bogdan NAUM

Lasă un răspuns Anulează răspunsul