0 2 minute o săptămână

Ca urmare a faptului că, în ultimele zile, în mediul virtual au circulat o serie de materiale în care se făcea referire la unele posibile fraude electorale la alegerile locale şi europarlamentare, cel mai adesea fiind invocat subiectul votanţilor care şi-au făcut acte de flotant în diferite localităţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin ne-a trimis un comunicat pe care îl redăm în continuare.
„Cu privire la postarea efectuată în mediul online în care se face referire la posibile infracțiuni prevăzute de legislația electorală, precizăm că toate sesizările primite la nivelul Inspectoratului sunt verificate și cercetate conform competențelor instituționale, sub coordonarea unităților de parchet competente.
Pentru ca alegerile din data de 9 iunie 2024 să se desfășoare în condiții de legalitate și siguranță în județul Caraș-Severin, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au fost îndeplinite, până în acest moment, toate sarcinile instituționale și au fost dispuse toate măsurile specifice pentru soluționarea solicitărilor și sesizărilor în context electoral, în conformitate cu legislația specifică.
Orice sesizare în acest context este tratată cu celeritate, iar polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin manifestă toleranță zero în cazurile de încălcare a legii, indiferent de opțiunile politice ale persoanelor implicate.
Fiecare sesizare a fost gestionată corespunzător, după încheierea verificărilor, urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă.
Reafirmăm angajamentul de a menține integritatea, echidistanța și neutralitatea în toate acțiunile noastre și de a lua măsuri ferme împotriva oricăror abateri de la normele legale”.
Bogdan NAUM

Lasă un răspuns