0 3 minute 3 ani

În ultimele 24 de ore, conform datelor raportate de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, s-a înregistrat o creştere exponenţială a numărului de infecţii cu virusul SARS-CoV-2, respectiv peste 100 de cazuri noi Covid-19, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi de la debutul pandemiei, respectiv februarie 2020.

Această situaţie alarmantă a condus implicit la creşterea numărului de pacienţi internaţi în unităţile spitaliceşti şi epuizarea locurilor din secţiile de Anestezie-Terapie Intensivă, în cursul zilei de 21 septembrie fiind internaţi 130 de pacienţi în spitalele din judeţ.

„Ţinând cont de această tendinţă ascendentă a cazurilor de infecţie în perioada următoare, recomandăm respectarea cu stricteţe a normelor de prevenire şi combatere a transmiterii infecţiei  cu virusul SARS-CoV-2, respectiv purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura la locurile de muncă, în mijloacele de transport în comun, în toate spaţiile publice aglomerate, păstrarea distanţei fizice de 1,5-2 m între persoane, precum şi igiena riguroasă a mâinilor (spălarea şi dezinfectarea ori de câte ori este nevoie).

NU UITAŢI că cea mai eficientă măsură de stopare a evoluţiei pandemiei este VACCINAREA!

În acest sens, judeţul Caraş-Severin dispune atât de centre de vaccinare, cât şi de stocuri de vaccinuri care să acopere toate solicitările populaţiei. Cetăţenii au la dispoziţie următoarele centre de vaccinare:

– SPITALUL ORĂȘENESC ORAVIȚA;

– SPITALUL ORĂȘENESC MOLDOVA NOUĂ;

– SALA DE SPORT – LICEUL DE ARTE «SABIN PĂUŢA», REŞIŢA;

– SALA DE SPORT – ŞCOALA GIMNAZIALĂ «MIHAI PEIA», REŞIŢA;

– CENTRUL  MULTIFUNCŢIONAL BOZOVICI;

– CLĂDIRE ADMINISTRATIVĂ BOCŞA;

– CENTRUL DE PERMANENŢĂ SLATINA-TIMIŞ;

– CENTRUL DE PERMANENŢĂ SOCENI (EZERIŞ);

– CĂMINUL  CULTURAL PECINIŞCA (BĂILE HERCULANE);

– CASA DE CULTURĂ  (Sala mică) OŢELU ROŞU;

– SALA DE SPORT – LICEUL TEHNOLOGIC «MIHAI NOVAC», ORAVIŢA;

– SALA DE SPORT «VALERIA BORZA» – ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 8, CARANSEBEŞ;

– CENTRUL DE AFACERI ANINA.

Precizăm că vaccinarea este gratuită şi nu necesită programare”, se arată în comunicatul de presă al Cancelariei Prefectului Caraş-Severin. (Foto: Digi24)

Bianca METEŞ