0 4 minute 1 an

Sâmbătă, 31 decembrie 2022, în Austria a avut loc competiţia intitulată International Silverlauf Peurbach, întrecere sportivă aflată la ediţia cu numărul 40, la care, alături de elitele din atletismul european şi mondial, a participat şi caransebeşeanca Liliana Dragomir.

La feminin, la start s-au aliniat 16 atlete, proba de 5.100 de metri fiind câştigată de vicecampioana mondială de la 3.000 de metri obstacole, Getachew Werkuha, din Etiopia, sportiva din Caransebeş obţinând un rezultat bun, cu timpul de 18:22,61. Pentru Liliana Dragomir a fost primul concurs după accidentarea suferită în 8 octombrie, la Campionatul European din Spania, de la Sotillo de la Adrada (Avila), în proba de 50 km, ea reluându-şi antrenamentele abia la jumătatea lunii decembrie a anului trecut.

„La Peurbach a fost o experienţă unică, a fost primul concurs de acest gen la care a alergat Lili, este un concurs cu o veche tradiţie, unde participă doar elite şi se vine numai pe bază de invitaţie. Lili a avut onoarea de a fi invitată să alerge alături de sportive aflate în elita mondială, au venit foarte multe atlete de top, printre care vicecampioana mondială de la 3.000 de metri obstacole, campioana Germaniei cu echipa de la maraton, de anul acesta, de la Munchen, precum şi multe atlete aflate în top 6 sau 4 la Europene, locul 10 la Mondiale, deţinătoarea recordului Ucrainei la maraton, deţinătoarea recordului Ucrainei la 3.000 şi 1.500 de metri, deci au fost sportive de foarte înaltă performanţă, şi ne bucurăm că Lili a fost invitată la această competiţie. În 2023 ne aşteaptă o perioadă destul de lungă de pregătire, undeva la trei, patru, poate cinci luni, în care nu vom avea nicio competiţie. Vrem să ne pregătim foarte bine şi trebuie să vedem care va fi primul concurs la care vom participa, momentan nu ştim, dar în momentul de faţă ne interesează să-i întărim musculatura picioarelor şi a spatelui, ca să nu ne mai confruntăm cu genul de probleme neplăcute cum au fost cele din Spania, unde pot să spun că Lili a pierdut medalia de aur, pe care putea s-o ia liniştită, ea având un avantaj de un kilometru faţă de celelalte fete. Anul acesta vom fi mult mai atenţi, în momentul de faţă eu sunt în discuţii cu câţiva antrenori de top ai elitelor din Europa, mă consult cu ei şi rămâne la latitudinea mea cum o pregătesc şi cum o văd eu pe Lili, cum se mişcă la antrenamente, dar eu iau hotărârea cum ne pregătim. Primele două săptămâni de antrenament au dat roade, se mişcă bine, nu mai are dureri de spate şi sperăm să facem nişte rezultate frumoase pentru ambele cluburi pentru care aleargă Lili, adică pentru CSM Caransebeş şi CSU Arad”, ne-a spus Călin Dragomir, soţul şi antrenorul Lilianei Dragomir.

Sorin ROGOZ