0 2 minute 1 an

Vineri, 30 decembrie, la un spital din Timişoara a încetat din viaţă, în urma unei comoţii cerebrale, Ion Tobolea. Avea 64 de ani şi era unul dintre cele mai îndrăgite personaje din cartierul caransebeşean Balta Sărată. A lucrat la Serviciul Public de Întreţinere şi Reabilitare Caransebeş, dar era cunoscut prin aceea că, începând din 1994, împreună cu Linchi Popescu, al cărui secund a fost, a condus galeria „Magica Balta”.

„A fost prieten cu toată lumea din Balta Sărată. Nu a lipsit de la niciun meci, indiferent că a fost vorba de fotbal, de volei sau de alt sport, unde mergeam să facem galerie. Oricând întorceam capul, era în spatele meu. Uneori îmi spunea, parcă presimţind ceva, «Să mă îngropaţi cu galeria!». Aşa o să şi facem. Sâmbătă îl aducem de la Timişoara, pe sub cămaşă o să-l îmbrăcăm cu un tricou alb-verde, culorile clubului, iar în sicriu o să-i aşezăm şi un fular al galeriei. O să facem o tură a cartierului, toată galeria, cu torţe, şi, în loc de cunoscutul nostru cântec «A plecat Tobolea la război/ Şi nu s-a mai întors înapoi», o să cântăm «A plecat Tobolea dintre noi…», ne-a spus Linchi Popescu, şeful galeriei „Magica Balta”.

Ion Tobolea a locuit timp de 35 de ani în Balta Sărată, a avut două fete şi va fi înmormântat la Oţelu Roşu, oraşul în care s-a născut, cel mai probabil marţi, 3 ianuarie.

Sorin ROGOZ