0 4 minute 3 ani

Comitetul Director Județean al Filialei PNL Caraș-Severin s-a întrunit în ședință joi, 16 septembrie, la Caransebeș, prilej cu care Ludovic Orban a prezentat, în calitate de candidat pentru funcția de Președinte al Partidului Național Liberal la Congresul din 25 septembrie, Moţiunea „Forța Dreptei”, liberali votând și mandatul delegaților din filială la Congresul de săptămâna viitoare.

„I-am mulțumit, astăzi, lui Marcel Vela, cu ocazia prezentării moțiunii în Organizația PNL Caraș-Severin, pentru colaborarea excepțională pe care am avut-o în perioada guvernării, în cea mai grea perioadă prin care a trecut România, a pandemiei de COVID-19. A fost o perioadă extrem de dificilă, în care, dacă nu am fi reușit să dăm jos Guvernul Dăncilă, România s-ar fi scufundat.

Referitor la situația în care ne aflăm, deși în primele șase luni ale anului PNL a fost constant în jur de 27%, după data de 1 iunie, când premierul s-a hotărât să candideze la președinția partidului, pur și simplu a început o nebunie. Astăzi suntem într-o situație dificilă, există o nemulțumire profundă, în special față de persoana premierului, un grad de respingere uriaș, de aproape 64%. E comparabil cu gradul de respingere pe care îl avea Băsescu după ce a anunțat tăierea pensiilor și salariilor. Este, pur și simplu, un val împotriva noastră.

Iar totul a culminat cu o criză provocată de decizii luate fără consultarea partidului și președintelui PNL. Astăzi, din păcate, am început să ne facem de râs, pentru că o parte dintre colegii mei, fără acordul meu, ca să-l țină în viață pe Cîțu, au făcut înțelegere cu PSD și blochează moțiunea de cenzură, încălcând grav Constituția.

Nu ne-a ajuns că am tras 10 ani de zile după USL, în care ne-am îndepărtat o treime din alegătorii de dreapta, cei mai fideli, care nu ne-au iertat că am bătut palma cu socialiștii? Să facem iarăși aceeași eroare catastrofală? Să dăm jocul puterii și al guvernării pe mâna PSD? Să ne facem de râs în fața oamenilor? Așa ceva nu este posibil! Eu niciodată nu voi accepta acest lucru! O înțelegere cu PSD nu va face decât să compromită PNL și până la urmă ne va duce în Opoziție”, a scris Ludovic Orban pe pagina sa de socializare, referitor la acest eveniment.

În aceeaşi şedinţă au fost validate, cu unanimitate de voturi, listele propuse de conducerea filialei cărăşene cu cei 16 delegați care vor participa la Consiliul Național PNL din 18 septembrie și cei 113 delegați pentru Congresul din 25 septembrie.

Astăzi, senatoarea Alina Gorghiu şi prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan vor fi prezenţi la Băile Herculane, unde vor prezenta membrilor Comitetului Director Județean moțiunea lui Florin Cîțu, intitulată „România liberală”.

Sonia BERGER