0 3 minute 2 ani

Consilierii caransebeşeni, reuniţi în şedinţă la sfârşitul săptămânii trecute, au aprobat mai multe proiecte de hotărâre importante pentru comunitatea locală.

Printre acestea se numără cel privind prelungirea, pentru anul în curs, a termenului contractelor de închiriere a terenurilor proprietate publică sau privată a municipiului Caransebeş, respectiv amplasamente garaje, chioşcuri, terase sezoniere, doar la locul exercitării activităţii, terenuri agricole – fâneţe şi arabil –, amplasamente de construcţii provizorii – staţii de telefonie mobilă şi antene, precum şi indexarea preţului închirierii cu rata inflaţiei, în valoare de 5,1%.

De asemenea, s-a aprobat prelungirea în anul 2022 a termenului contractelor de închiriere şi indexarea cu rata inflaţiei, de 5,1% a contractelor de închiriere şi în cazul spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, precum şi al contractelor de închiriere a spaţiilor comerciale – mese şi terenuri –, cu condiţia achitării integrale a chiriei aferente anului 2021, administrate de Serviciul Public Piaţa Gugulanilor, şi indexarea cu rata inflaţiei în valoare de 5,1% a preţului închirierii.

În aceeaşi şedinţă, aleşii municipali au aprobat şi prorogarea termenului de atribuire a locurilor de parcare, până la data de 31 decembrie a.c., pentru parcările de reşedinţă amenajate în unele zone ale municipiului. Este vorba despre cele aflate pe Aleea Alunişului – bl. 2-4, bl. 3 şi bl. 4-6, pe Strada Cazărmii – bl. 3A-3B, bl. 4-9, pe Strada Ţarinei – bl. 1A, B12, 1B, bl. 1B-B6, bl. B6-B7, bl. B8A, pe străzile Moise Groza – Mihai Eminescu – Ţarinei, pe Strada C.D. Loga – bl. D1-D2, şi pe Strada Ardealului – nr. 112, bl. 58 sc. B-bl. 57A sc. B. Termenul abonamentelor din parcările de reşedinţă valabil la 31 decembrie 2021 se va reînnoi după achitarea taxei de parcare aferente anului 2022, cu respectarea tuturor celorlalte prevederi ale Regulamentului privind atribuirea locurilor de parcare în parcările de reşedinţă şi de eliberare a abonamentului de parcare locatar, aprobat de Consiliul Local Caransebeş în anul 2018.

Bianca METEŞ