0 3 minute 3 săptămâni

De departe, cel mai delicat punct aflat pe ordinea de zi a şedinţei din data de 28 martie a Consiliului Local Caransebeş a fost cel referitor la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al SC Gugulania Land SRL. Iar asta se explică pe de o parte prin faptul că acelaşi proiect a fost amânat, într-o şedinţă anterioară, iar pe de altă parte fiindcă aceia care s-au abţinut, atunci, de la vot, au cerut un raport de activitate al societăţii, unul complex şi detaliat, pentru a se lămuri exact care este situaţia la SC Gugulania Land SRL.
Neînţelegerile dintre consilieri au pornit, de data aceasta, atunci când Ilie Iova, angajat al Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare, a dorit să prezinte raportul, detaliat, proiectat pe un ecran amplasat în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei.
Liberalul Simion Paica i-a contestat acestuia atât calitatea din care a vrut să facă informarea, cât şi modul pe care l-a ales pentru aceasta, cerând ca toate datele solicitate să fie prezentate în format tipărit, ataşate la mapa de şedinţă, sau să-şi prezinte materialul pregătit la punctul „Diverse” de pe ordinea de zi. Şi cum Ilie Iova nu s-a lăsat intimidat şi şi-a continuat expunerea, toţi consilierii liberali, dar şi de la PRO România şi chiar de la PSD, precum şi viceprimarul Felician-Bebe Pasere au părăsit sala de şedinţe, luând o pauză de 5 minute.
După acest interval, întorşi în Aula „1 Decembrie 1918”, au reuşit să-şi impună punctul de vedere, oprindu-l şi convingându-l în acelaşi timp pe Ilie Iova că soluţia cea mai bună ar fi, totuşi, să-şi prezinte raportul la finalul şedinţei, chiar dacă, aşa cum a spus acesta, rolul prezentării lui era tocmai acela de a-i informa pe consilieri, care, astfel, ar fi putut vota în cunoştinţă de cauză.
Supus la vot, proiectul de buget nu a trecut, toţi cei care au ieşit în pauza de 5 minute ridicând mâna la „abţineri”.
Sonia BERGER