0 2 minute o lună

Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, a obținut finanțare de la Institutul Național al Patrimoniului pentru proiectul „Intervenții de primă necesitate la poarta dinspre Colţul nord-estic și la o porțiune a zidului nord-estic din cadrul Castrului Roman de la Tibiscum, parte a dosarului UNESCO Limes – Frontierele Imperiului Roman”.
Depus în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei, proiectul are o valoare totală de 250.000 de lei, la care se adaugă contribuția de 10% asigurată de către Consiliul Județean Caraș-Severin.
Potrivit conducerii muzeului caransebeșean, cele mai importante operațiuni ce vor fi realizate în cadrul proiectului vor fi cele de consolidare structurală a zidăriilor, atât în profunzime, cât și la suprafață. O altă categorie de lucrări va fi cea de amenajare a terenului în scopul îndepărtării apelor pluviale, precum și pentru punerea în valoare a vestigiilor.
Ultimele intervenții generale de conservare primară a componentelor Castrului sunt cele realizate după finalizarea cercetărilor arheologice ale acestui sector al sitului din anii ‘60 până în anii ’90, ne-au informat reprezentanţii Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
Cosmin VLAD