0 2 minute o lună

Aşa cum am informat recent, în perioada 1-10 martie, la Cabana Capra din Masivul Făgăraş se desfăşoară Stagiul naţional de formare şi reconfirmare a unităţilor canine Salvamont.
Din cadrul Serviciului Public Salvamont Caraş-Severin, la această acţiune participă caransebeşeanul Cristian Brecica, împreună cu două căţeluşe: Vreni, cea cu care a lucrat cu succes o lungă perioadă de timp, pentru reconfirmare, şi cu Cookie, un Ciobănesc German, pentru pregătire.
„La 11 ani, Vreni, alături de mine, îşi păstrează activ statutul de Câine Salvamont România, reprezentând Salvamont Caraș-Severin. Am susţinut examenul chiar în zona parcării Cabanei Capra, acolo unde anul trecut s-a produs una dintre cele mai mari avalanşe din munţii noştri, aceasta devastând restaurantul Cabanei Capra şi distrugând maşinile clienţilor aflaţi în acel moment în cabană. Astăzi, am avut onoarea să reprezentăm Salvamont Caraş-Severin şi să ne păstrăm în continuare activ statutul de unitate de intervenţie la căutare în cadrul Salvamont”, ne-a spus Cristian Brecica.
Bogdan NAUM