0 5 minute 5 luni

Poliţia cărăşeană contrazice Sindicatul Europol: femeia gravidă nu a fost aruncată din maşină pe DN6!
Într-un comunicat al Sindicatului Europol Caraş-Severin se relata faptul că joi, 18 ianuarie, în timp ce se întorceau dintr-o misiune de la Timișoara, trei poliţişti din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin au observat pe carosabilul Drumului Naţional 6, în dreptul localităţii Armeniș, o femeie căzută, aflată în imposibilitatea de a se deplasa. Cei trei oameni ai legii au oprit de îndată autospeciala de poliție și i-au acordat primul ajutor femeii.
„Aceasta era conștientă și le-a precizat poliţiştilor că este însărcinată, iar după un conflict spontan cu soțul ei, posibil ca aceasta să fi fost aruncată din autovehiculul pe care bărbatul îl conducea.
La scurt timp a sosit și un echipaj al Poliției din Armeniș, care a condus femeia la o unitate spitalicească din localitate. Verificările au fost continuate de către polițiștii din cadrul Poliţiei Băile Herculane”, se mai preciza în respectivul comunicat.
În urmă cu puţin timp, am primit un comunicat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, care vine cu o serie de precizări ce contrazic punctul de vedere al Sindicatului Europol.
„Cu privire la știrile de presă în care se precizează că o femeie ar fi fost aruncată din mașină, pe DN 6, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin este abilitat să facă următoarele precizări pentru corecta informare a opiniei publice:
La data de 18 ianuarie, la ora 15.28, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin a fost sesizat prin apel 112 de către un bărbat despre faptul că o femeie ar fi avut un conflict cu concubinul său, pe DN 6, după Dealul Domașnea, spre comuna Teregova.
Din discuțiile cu apelantul a rezultat că acesta se afla în tranzit pe DN 6 și observând o femeie care stătea jos, pe marginea drumului, s-a oprit lângă ea să vadă dacă are nevoie de ajutor, iar femeia i-a povestit despre conflictul cu concubinul său.
Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Mehadia le-au identificat pe cele două persoane implicate în conflict, stabilind că cei doi parteneri, în vârstă de 36 și 34 de ani, se deplasau cu un autoturism condus de femeia de 36 de ani, pe DN 6, în direcția Orșova, iar la un moment femeia a oprit autoturismul în parcarea unei benzinării, pe marginea DN 6.
În urma unor discuții contradictorii legate de posesia mașinii, femeia ar fi plecat pe jos, aproximativ 200-300 de metri, în direcția Teregova, fiind observată pe marginea drumului de participantul la trafic care a sunat la 112.
După sosirea polițiștilor, aceștia au întrebat-o dacă are nevoie de îngrijiri medicale, dar aceasta a refuzat să fie transportată la spital, precizând că nu a suferit vătămări corporale și nu a fost agresată fizic sau verbal de concubin, femeia deplasându-se în mod normal, fără a avea dificultăți vizibile de deplasare.
De asemenea, i s-a întocmit formularul de evaluare a riscului, dar nu a rezultat risc iminent și nu s-a impus emiterea ordinului de protecție provizoriu.
Celor două persoane li s-a pus în vedere să-și rezolve divergențele pe cale legală și să nu recurgă la acte de violență în nicio situație.
Ulterior, femeia de 36 de ani a plecat la volanul autoturismului, înapoi, către domiciliu, în județul Arad.
Facem precizarea că din verificările efectuate de polițiști nu au rezultat aspecte dintre cele vehiculate în spațiul public, iar în toate cazurile în care există orice fel de indicii privind comiterea vreunei infracțiuni împotriva vieții unei persoane, polițiștii aplică imediat măsurile prevăzute de lege, apărarea vieții și integrității corporale ale persoanelor fiind principalul obiectiv în activitatea noastră”. (Foto: Sindicatul Europol Caraş-Severin)
Bogdan NAUM