0 5 minute 9 luni

Luni, 25 martie, de Ziua Poliției Române, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin s-a desfășurat ședința festivă organizată pentru marcarea a 202 ani de existență a instituției Poliției Române.
Într-o atmosferă de sărbătoare, au fost avansați în gradul profesional următor 99 de polițiști din cadrul inspectoratului, 77 la împlinirea stagiului minim în grad și 22 recompensați cu avansarea în gradul profesional următor înaintea împlinirii stagiului minim în grad, pentru rezultate deosebite în activitate, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
La ședința festivă au participat, în calitate de invitați, șefii instituțiilor și structurilor județene cu care colaborează inspectoratul în îndeplinirea activităților de serviciu, dar și prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir.
Comisar-șef de poliție Ciprian Lăzărescu, împuternicit la conducerea inspectoratului, a transmis mulțumiri și felicitări polițiștilor din Caraș-Severin pentru activitatea pe care o desfășoară și i-a asigurat în continuare de tot sprijinul conducerii instituţiei în realizarea obiectivului de a fi în permanență în slujba comunității, cu profesionalism și dedicare.
Aspecte despre trecutul și istoria Poliției Române și despre nevoia permanentă a existenței instituțiilor care contribuie la păstrarea ordinii publice în societate au fost subliniate în discursul șefului Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Caraș-Severin, dr. Laurențiu-Ovidiu Roșu.
După momentul prezentării avansărilor, șeful inspectoratului a acordat două diplome de excelență, pentru rezultate deosebite în activitate, Poliției Municipiului Reșița și agentului-șef principal de poliție Adrian Culică, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale.
În continuare au luat cuvântul președintele Corpului Național al Polițiștilor Caraș-Severin, comisarul de poliție Lucian Moldovan, și președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Caraș-Severin, Lucian Voina, care i-au asigurat pe polițiști de sprijinul acestora, în calitate de coordonatori ai unor structuri profesionale cu care inspectoratul conlucrează îndeaproape.
Otilia Isac, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, a transmis felicitări polițiștilor cu această ocazie festivă și le-a urat să aibă spor în activitate și în acest an, în cadrul misiunilor viitoare, de altfel deloc ușoare.
În încheierea activității, prefectul județului, Ioan Dragomir, i-a felicitat pe polițiști, îndemnându-i totodată să fie un exemplu de responsabilitate și conduită și să aplice cu fermitate legea.
În a doua parte a zilei, de praznicul Bunei Vestiri, a urmat un moment de rugăciune, plin de emoție și recunoștință.
Preasfinția Sa, Părintele Episcop Lucian, alături de părintele protopop Gheorghe Șuveți și de părintele Nicolae Petrișor au săvârșit o slujbă de mulțumire pentru angajații Poliției Române din județul Caraș-Severin și o slujbă de pomenire a polițiștilor și angajaților inspectoratului plecați în veșnicie.
Momentul solemn de rugăciune a inclus în încheiere o priceasnă specifică perioadei în care ne aflăm, interpretată de grupul psaltic Ethos, al Episcopiei Caransebeșului.
În cuvântul de predică, Preasfințitul Părinte Lucian i-a îndemnat pe polițiști să împlinească voia lui Dumnezeu în toată vremea și în tot ceasul, ca să ducă la bun sfârșit, cu responsabilitate și devotament, misiunea pe care și-au asumat-o.
Preasfinția Sa a dăruit șefului inspectoratului o icoană sfințită, înfățișând-o pe Maica Domnului, alături de Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, și Noul Testament.
În cele ce au urmat, Preasfințitul Părinte a primit din partea șefului inspectoratului o plachetă onorifică, în semn de înaltă prețuire pentru activitatea pastorală, misionară și culturală săvârșită în folosul comunității cărășene, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.
Mădălina DOMAN