0 4 minute 1 an

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin s-a desfășurat ședința festivă organizată pentru celebrarea celor 201 ani de la atestarea documentară a instituției Poliției Române.

Într-o atmosferă de sărbătoare, au fost avansați în gradul profesional următor 58 de polițiști din cadrul inspectoratului, 41 fiind avansați la împlinirea stagiului minim în grad și 17 recompensați cu avansarea în gradul profesional următor înaintea împlinirii stagiului minim în grad, pentru rezultate deosebite în activitate. La ședința festivă au participat în calitate de invitați șefii instituțiilor și structurilor județene cu care colaborează IPJ Caraş-Severin în îndeplinirea activităților de serviciu, dar și prefectul județului, Ioan Dragomir.

„Meseria pe care ne-am ales-o implică devotament, curaj și sacrificiu personal. Răspunsul instituției noastre la așteptările comunității trebuie materializat într-un parteneriat cu cetățenii, bazat pe încredere, onestitate și profesionalism­”, a reamintit șeful inspectoratului, comisar-șef de poliție Constantin-Cătălin Georgescu, polițiștilor prezenți.

După momentul prezentării avansărilor a luat cuvântul prim-procurorul Vlad Pîrșcoveanu, care a transmis mulțumiri în numele colectivului Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, pentru efortul susținut adus la înfăptuirea actului de justiție. În încheierea activității, prefectul județului, Ioan Dragomir, a transmis felicitări polițiștilor inspectoratului, îndemnându-i totodată să fie vigilenți și fermi în aplicarea legii, ne-a informat scms. Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

În a doua parte a zilei, în ajunul praznicului sărbătorii Bunei Vestiri, a urmat un moment solemn, plin de emoție și recunoștință, Preasfinția Sa Lucian, episcopul Caransebeşului, alături de părintele protopop Gheorghe Șuveți și de părintele Nicolae Petrișor, săvârșind slujba de pomenire a polițiștilor și angajaților inspectoratului plecați în veșnicie și slujba de Te-Deum, mulțumind astfel lui Dumnezeu pentru angajații Poliției Române. Momentul solemn de rugăciune a inclus în încheiere cântece patriotice, interpretate cu multă sensibilitate, de corul Episcopiei Caransebeșului. După ce a rememorat momentul istoric din anul 1822, când domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat șefului Poliției de la acele vremuri, Agă Mihăiță Filipescu, drapelul Agiei, având înfățișată pe una dintre părți scena Bunei Vestiri, legalizând astfel funcționarea instituției, PS Lucian a dăruit șefului inspectoratului o icoană sfințită înfățișând-o pe Maica Domnului primind vestea nașterii Fiului lui Dumnezeu de la Arhanghelul Gavriil. Alături de icoana sfințită, ierarhul a dăruit și Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, iar pentru biblioteca instituției, 10 exemplare ale Noului Testament cu Psalmi. În încheierea momentului de rugăciune, PS Părinte Lucian a urat polițiștilor să aibă spor în tot ceea ce fac, apelând întotdeauna la ajutorul lui Dumnezeu.

Mădălina DOMAN