0 2 minute 1 an

Episcopia Caransebeșului a hotărât să se alăture financiar oamenilor cu suflet mare și instituțiilor care au sărit în ajutorul maestrului Petrică Vița, urmând organizarea unei campanii umanitare în Eparhie.

„Taragotistul Petrică Vița a fost diagnosticat, în urmă cu câțiva ani, cu cancer de piele. Din păcate, în ultimele luni, starea lui Petrică Vița s-a agravat, fiind internat la Viena, în Austria, pentru a urma un tratament special. Tratamentul este unul de lungă durată și costurile sunt de aproape 60.000 de euro pe săptămână, în cazul în care va necesita spitalizare permanentă.

Din acest considerent, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, vine în ajutorul familiei greu încercate, chemând toți credincioșii la împlinirea Evangheliei și a învățăturilor Sfinților Părinți, care spun că «nimic nu-i place atât de mult lui Dumnezeu ca o viaţă care aduce folos tuturor» (Sf. Luca al Crimeii), îndeosebi celor aflați în vreme de încercare”, se arată pe pagina oficială a Episcopiei Caransebeşului. (Ş. Isac)