0 3 minute 4 luni

În perioada 29-31 martie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră din Caraş-Severin au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 700 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.
Ca măsură complementară, au fost reținute 59 de permise de conducere și au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
Astfel, pentru abaterile constatate în perioada menționată, polițiștii au aplicat 719 sancțiuni contravenționale, dintre care 270 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.
De asemenea, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Astfel, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, la ora 00.00, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control, în localitatea Sub Margine, comuna Armeniş, un autoturism care circula cu viteză redusă și nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție până în dreptul unui imobil din localitate.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 55 de ani din localitate, care avea o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.
Duminică, 31 martie, la ora 05.30, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene și Biroul Rutier Caransebeș au oprit pentru control, pe Strada Romanilor din municipiu, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani din Buchin, care avea o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital, și în acest caz fiind întocmit dosar penal.
Mădălina DOMAN