0 2 minute 2 ani

Echipa României s-a întors acasă cu un palmares impresionant de medalii, respectiv 25 de aur, 8 de argint şi 6 de bronz, câştigate la Campionatul European de Culturism și Fitness de la Santa Susanna, desfăşurat în perioada 5-9 mai în Spania, printre cei care au urcat pe podium numărându-se şi caransebeşeanul Dorian Armaş, care a ocupat locul III la categoria Games Classic Bodybuilding 40-45 de ani, acesta fiind, după spusele lui, cel mai bun rezultat din cariera sa de sportiv. Acest titlu este o premieră în istoria Federaţiei Române de Culturism şi Fitness.

„Într-o competiţie foarte puternică, cu aproape 1.000 sportivi din 41 de ţări, România a devenit campioană europeană, pentru prima dată în istoria Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, detronând Spania (ţara gazdă) sau alte ţări puternice, cu tradiţie şi rezultate în frumosul nostru sport! Nu pot exprima ce sentimente frumoase şi unice trăiesc datorită acestei victorii imense! Imnul naţional al României a fost intonat de nu mai puţin de 25 de ori în cele 3 zile de competiţie”, a scris preşedintele FRCF, Gabriel Toncean, pe Facebook.

În plus, Gabriel Toncean a fost  ales vicepreşedinte al Federaţiei Europene de Culturism şi Fitness, în urma votului la Congresul European Bodybuilding Fitness Federation. Este primul român care reușeşte să ocupe o astfel de funcție în rândul forului de conducere al EBFF.

Sorin ROGOZ