0 2 minute 1 an

Cu prilejul împlinirii a 90 de ani de la nașterea poetului, pictorului și jurnalistului Mihai Condali, originar din Iablanca (Serbia), Societatea culturală „Ion Bălan” a organizat la Vârşeţ un concurs literar și de arte plastice pentru elevii claselor I-VIII, intitulat „Copilăria în Dumbrava mea”. Tema concursului a vizat frumusețile locului natal. Coordonatorul proiectului a fost profesoara Mărioara Sfera, un adevărat lider al comunității românești din zonă, dinamismul ei  dând eleganță manifestării.

La concurs au participat și doi elevi ai Colegiului Național „Traian Doda”, din clasa a V-a B, Natalia Librimir și David Boran, ei regăsindu-se și printre premianți. Ambii copii au scris poezii sensibile, care au reflectat frumusețea copilăriei petrecute în spații ocrotitoare, încărcate de farmec.

Sâmbătă, 4 februarie, cei doi elevi câștigători, însoțiți de profesorul lor coordonator, Maria Frențiu, au participat la festivitatea de premiere, desfășurată la sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Vârșeț. La finalul festivității, copiii și profesorul lor au dat interviuri pentru Radio Novi Sad și Televiziunea Voivodina.

Mădălina DOMAN