0 2 minute 2 ani

Sezonul de schi se apropie de sfârșit, chiar dacă pe munți mai avem zăpadă. La începutul linii aprilie, Serviciul Public Salvamont Caraş-Severin a făcut un raport al activității de anul acesta, din care reiese o implicare foarte bogată și importantă pentru turismul din stațiunile Semenic, Muntele Mic şi Băile Herculane.

„În lunile ianuarie, februarie şi martie, cele trei formații Salvamont au fost alertate prin Dispeceratul 112 în 191 de cazuri. În nouă situații a fost necesară prezența elicopterului de la Punctul de Operare Aeromedicală de la Caransebeş şi a echipei SMURD, 42  de persoane au fost predate Serviciului Ambulanță, iar 140 de situații au fost rezolvate ad-hoc, cu mijloacele din dotare”, ne-a spus şeful Serviciului Public Județean Salvamont Caraș-Severin, Cornel Galescu.

În afară de aceste intervenții, echipele Salvamont au acordat asistență în cazul mai multor evenimente sportive, au efectuat patrulare în perimetrul turistic, au desfășurat exerciții comune cu alte Servicii din sistemul ISU şi chiar au participat la Raliul Salvamont Național.

„Mă declar mulţumit de felul în care au reacționat membrii Salvamont, dar cred că, pe fondul creșterii activității turistice de iarnă și vară din județul nostru, va fi nevoie de un număr mai mare de salvatori care să acopere toate nevoile”, a mai spus cunoscutul alpinist caransebeşean.

Bogdan NAUM