0 3 minute 5 luni

Sâmbătă, 20 ianuarie, între orele 15 şi 19, polițiștii cărășeni, împreună cu reprezentanți ai structurilor teritoriale cu atribuții în domeniul prevenirii, combaterii și descurajării migrației ilegale și a faptelor asociate acestui fenomen, au desfășurat o acțiune cu efective mărite, în sistem integrat, pe DN 6, în zona municipiului Caransebeș și a Stațiunii Băile Herculane.
Scopul acțiunii a fost acela de a preveni și a combate migrația ilegală, prin descurajarea comiterii de fapte ilegale asociate acestor fenomene, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
La activități au participat polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin – Serviciul Rutier, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliția Stațiunii Băile Herculane, polițiști de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi, polițiști de frontieră de la Serviciul Județean al Poliției de Frontieră, polițiști de la Biroul pentru Imigrări al Județului Caraș-Severin și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin.
Pe parcursul celor 4 ore, au fost efectuate verificări în piețe, gări, autogări, unități de cazare, precum și pe drumurile publice, în cadrul a 13 filtre rutiere organizate. Astfel, au fost efectuate acțiuni de control pe drumurile publice și în parcările amenajate pe DN 6, tronsonul Caransebeș – Băile Herculane, în cadrul cărora au fost verificate 72 de autovehicule de tip TIR, camionete, mijloace de transport, dintre acestea 25 de transport marfă și 19 de transport persoane.
„În cadrul acțiunilor și controalelor au fost legitimate 91 de persoane, dintre care 18 cetățeni străini, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 42.000 de lei, cele mai multe pentru nerespectarea normelor rutiere, și au fost reținute un permis de conducere și confiscați aproximativ 470 de euro. Astfel de activități preventiv-reactive vor fi desfășurate și în perioada următoare de către polițiști, în colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, asigurarea climatului optim de ordine și siguranță publică în județ fiind principalul obiectiv al instituției noastre”, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin. (G. Luca)