0 2 minute 1 an

Mai multe localități din Caraș-Severin, printre care și comuna Ezeriș, au înregistrat o creștere a populației. Ioan Rusu, primarul acestei localităţi, a anunțat că aici s-a înregistrat o creștere cu 19,9% a populației.

„Creșterea aceasta este de fapt o recunoaștere a faptului că suntem pe drumul cel bun și reușim să facem ceea ce își doresc locuitorii. Dacă acum a crescut populația cu peste 250 de persoane, respectiv aproape 20%, ne dorim ca la următorul recensământ să fim 3.000 de suflete, dacă se poate.

Creșterea populației într-o comunitate înseamnă, cred eu, bunăstare, dezvoltare. Cei aproape 20% dintre locuitorii care au venit la Ezeriș au fost atrași de locurile frumoase, au găsit liniște, condiții de trai decente, asemănătoare celor de la oraș.

Dacă reușim să aducem și gazul în comună, va fi și mai bine pentru toată lumea. Nu cred că am fi crescut ca număr de locuitori dacă pe stradă îți intra piciorul până la gleznă în noroi, sau dacă te spălai la lighean în casă. Atunci sigur nu eram atractivi pentru cetățeni din Reșița, din Caraș sau chiar din țară“, a spus Ioan Rusu. (B. Meteş)