0 3 minute 2 ani

În urmă cu puțin timp, pe DN 6, la intrarea în localitatea Teregova, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme, dintre care două cu capacitatea de 8+1 locuri, într-unul dintre acestea fiind 16 persoane, 13 minori şi 3 adulţi. Din primele date, două persoane au rămas încarcerate într-unul dintre cele două autoturisme 8+1, mai multe persoane fiind rănite, ne-a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Alina Boeru.

Pompierii au intervenit la faţa locului, pentru optimizarea acțiunii de răspuns fiind activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Caraș-Severin. Intervenţia s-a făcut cu un echipaj aeromedical SMURD Caransebeş, patru ambulanţe SMURD de tip B2, două autospeciale de transport personal şi victime multiple, două autospeciale pentru descarcerare şi o autospecială pentru stins incendii din cadrul a patru subunităţi de intervenţie ale ISU Caraş-Severin, precum şi cu şase ambulanţe de la SAJ Caraş-Severin, ne-a comunicat şi Anca Balint, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

Din informațiile primite de la locul intervenţiei, în cele trei mijloace de transport se aflau în total aproximativ 23 de persoane.

UPDATE. Din primele cercetări, un microbuz condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din județul Teleorman, care transporta 15 persoane, circula în direcția Caransebeș, iar la intrare în localitatea Teregova, la Km 419, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism cu 8+1 locuri, în care se aflau şapte persoane, condus de un bărbat de 38 de ani. Zece persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, fiind transportate ulterior la spital. În accident a fost acroșat un alt treilea autoturism, condus de un bărbat de 38 de ani, din județul Timiș, care circula în direcția Orșova – Caransebeș. Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În urma accidentului rutier, cinci persoane au fost transportate la spitalele din Caransebeş şi Reşiţa, dintre care patru adulți și un copil aflat în stop cardiorespirator. Două dintre victime erau din microbuzul înmatriculat în județul Teleorman, șoferul de 53 de ani și o fetiță de 11 ani, care a fost preluată de un elicopter SMURD, și alte trei victime, pasageri în autoturismul cu capacitatea 8+1 locuri, înmatriculat în județul Mehedinți.

Copiii au fost preluaţi de un microbuz pus la dispoziţie de un club sportiv din judeţul Mehedinţi.

Bogdan NAUM