0 2 minute 3 ani

Miercuri, 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, în Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat la prânz slujba de mulţumire pentru libertatea şi unitatea neamului românesc, precum şi de cinstire a eroilor care au înfăptuit Marea Unire Naţională a românilor în anul 1918.

La eveniment au luat primarul Felix Borcean, viceprimarul Felician Pasere, city-managerul municipiului, Florin Bogdea, administratorul județului, Andrei Ungur, subsecretarul de stat Andra Pleșa, reprezentanți ai partidelor politice, precum şi mulţi credincioşi care au vrut să fie alături de România şi de români la această sărbătoare.

Slujba de Te Deum a fost urmată de un recital de cântece patriotice în interpretarea Corului Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” și a Grupului psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

În încheiere, participanţii la eveniment au depus flori la statuia Episcopului Elie Miron Cristea și la Crucea Identității și Demnității Naționale din Centrul civic al municipiului.

În cursul serii, Felix Borcean şi Felician Pasere au aprins iluminatul festiv care va împodobi municipiul pe perioada Sărbătorilor de iarnă. (Foto: Mihai  Oancea)

Mădălina DOMAN