0 2 minute o lună

Miercuri, 24 aprilie, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare Bucureşti a avut loc Faza Naţională a Olimpiadei de Informatică, la care au participat peste 400 de elevi din toată ţara.
La această competiţie, Fabian Turnea, elev în clasa a X-a A – Matematică-Informatică, intensiv Informatică, de la Colegiul Naţional „Traian Doda” din Caransebeş, prof.-coordonator Adrian Semenescu, a reuşit să obţină medalia de bronz.
El şi-a descoperit pasiunea pentru informatică încă din clasa a VIII-a, fiind interesat de electronică şi calculatoare, pentru ca odată cu trecerea timpului să se pregătească tot mai intens şi să lucreze din ce în ce mai bine.
„La Bucureşti a fost o experienţă frumoasă, am fost primiţi cu toţii foarte bine. Am avut emoţii, mai ales cu o oră înainte de probe, fiindcă la clasa a X-a erau aproximativ 100 de participanţi, însă am reuşit să mă adun şi până la urmă am dat tot ce-am avut mai bun în mine. Nu am de gând să mă opresc aici, am să particip şi la anul la Olimpiadă, iar pe viitor vreau să merg la Politehnică, la Timişoara, fiindcă îmi doresc să creez ceva inovativ”, ne-a spus Fabian Turnea.
Sonia BERGER