0 2 minute 2 ani

Conform site-ului Universituţii „Ovidius” din Constanța, caransebeşeanul Alexandru Matei, reprezentantul Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul acestei instituţii de învăţământ superior, s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la ediţia cu numătul 51 a Campionatului Național Universitar de Judo, care a avut loc în zilele de 15 şi 16 aprilie, la Sibiu. La competiţie au participat peste 80 de studenți din 11 centre universitare: Sibiu, București, Cluj-Napoca, Iași, Bacău, Pitești, Oradea, Constanța, Timișoara, Craiova și Alba-Iulia.

„Alexandru Matei, student în anul I la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UOC Constanța, Programul de studii Sport și Performanță Motrică, a concurat pentru categoria 60 kg la cea de-a 51-a ediţie a Campionatului Național Universitar de Judo, unde a cucerit aurul fără emoții pentru susținători și echipa tehnică. Conform Revistei FEFS Constanța, în urmă cu doar câteva săptămâni, sportivul legitimat la C.S. Dinamo a câștigat titlul de Campion Național la categoriile de vârstă U23 şi U21, dar și medalia de bronz la Cupa Europeană de Juniori de la Atena”, a precizat prof. univ. dr. Ionel Melenco, decanul facultății.

Alexandru Matei s-a născut în 22 octombrie 2002, la Caransebeş, şi a început să practice judo la Clubul SC Hidroelectrica, sub îndrumarea prof. Ion Radu, în anul 2009. El este cel mai tânăr Cetăţean de Onoare al municipiului Caransebeş, primind acest titlu în luna octombrie 2019, pe când avea doar 17 ani.

Sorin ROGOZ