0 3 minute 10 luni

Duminică, 3 septembrie, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 43 de ani, din Caransebeș, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal.

Astfel, în dimineața zilei de vineri, 1 septembrie, în jurul orei 6, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au fost sesizați despre faptul că o femeie ar fi fost bătută și sechestrată. Oamenii legii s-au deplasat în localitatea Prisaca, unde au identificat-o pe femeia de 29 de ani, care prezenta urme vizibile de violență la nivelul capului și al picioarelor. Aceasta a fost preluată de un echipaj medical și transportată cu Ambulanța la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fără a rămâne internată, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Din cercetări s-a stabilit că în data de 29 august, femeia s-ar fi deplasat la domiciliul fostului concubin, un bărbat de 43 de ani, din Caransebeș, cu care ar fi avut o relație de aproximativ 3 luni, iar la un moment dat, pe fondul geloziei, bărbatul ar fi agresat-o fizic. Femeia ar fi reușit să iasă din locuința acestuia în dimineața zilei de vineri, deplasându-se la domiciliul părinților din localitatea Prisaca.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au efectuat la o percheziție domiciliară la locuința bărbatului bănuit, în urma căreia au fost ridicate probe și mijloace materiale de probă de interes în cauză.

De asemenea, a fost emis un ordin de protecție provizoriu. Bărbatul de 43 de ani a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat procurorului de caz, pentru dispunerea de măsuri legale.

„Polițiștii, sub coordonarea procurorului, continuă cercetările în acest caz, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Caraş-Severin.

Bianca METEŞ