0 2 minute 1 an

Primăria municipiului Caransebeş şi Biblioteca Municipală „Mihail Halici” organizează miercuri, 7 decembrie, de la ora 16, în Aula „1 Decembrie 1918”, premierea participanţilor la a cincea ediţie a concursului „Bătălia Cărţilor”.

Activitatea s-a derulat în perioada ianuarie-decembrie, pe două categorii de vârstă, respectiv 11-13 ani (copii) şi 14-18 ani (adolescenţi). În această perioadă, participanţii au avut obligaţia să citească 10 cărţi şi să întocmească fişe de lectură la acestea, ne-a informat Mircea Moscovici, directorul bibliotecii.

Se vor acorda premii speciale pentru cele mai bune fişe de lectură şi pentru cea mai bună fişă de lectură a Cărţii anului, iar finaliştii, cei care au citit cele 10 cărţi, vor participa la un concurs-dezbatere „Convinge-mă să citesc!”. Cei care vor face cea mai frumoasă prezentare, vor argumenta mai convingător cartea preferată şi vor răspunde cel mai bine la întrebări, vor deveni cititorii anului: un copil şi un adolescent. De asemenea, se vor acorda premii de finalist şi de participare. (G. Luca)