0 2 minute 6 luni

Astăzi, în Munții Poiana Ruscăi, un bărbat în vârstă de 67 de ani s-a prăbușit în gol după ce o balustradă de lemn s-a rupt sub greutatea sa. Ca urmare a alertării, la o primă diagnosticare el fiind depistat cu politraumatism, au intervenit la faţa locului un echipaj de la Punctul de Operare Aeromedicală de la Caransebeș, Serviciile Salvamont Caraș-Severin și Timiș, precum și unități ale Ministerului Afacerilor Interne din zonă. Pacientul a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeș, ne-a informat Cornel Galescu, şeful Salvamontului cărăşean.

Salvamontul a mai fost implicat într-o acţiune în staţiunea de pe Valea Cernei, unde o persoană a suferit o fractură de maleolă pe traseul turistic ce urcă din stațiune la Crucea Albă, în Masivul Domogled. După acordarea primului-ajutor, salvamontiștii de la Formația Băile Herculane au preluat victima și au predat-o unei ambulanțe pentru îngrijiri suplimentare.

Cornel Galescu ne-a mai informat că și sâmbătă seara Salvamontul a fost alertat în legătură cu un grup format din doi adulți și un copil rătăciți în zona Cheile Nerei. În cele din urmă, aceștia au fost găsiți și conduși la locul în care era parcată mașina.

Bianca METEŞ