0 2 minute o lună

În perioada 15-21 aprilie, polițiștii din Caraș-Severin au desfășurat acțiunea Roadpol Speed, organizată conform Planului de operațiuni Roadpol pentru anul 2024, pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză.
În cele şapte zile, polițiștii rutieri au verificat peste 2.400 de autovehicule și au aplicat peste 1.500 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitelor legale de viteză, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
De asemenea, au fost reținute 48 de permise de conducere pentru depășirea cu peste 50, respectiv peste 70 de km/h a limitelor de viteză.
Totodată, în cursul săptămânii trecute, au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 9 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Astfel, în noaptea de 20 spre 21 aprilie, la ora 00.30, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au oprit pentru control, în satul Peștere, un autoturism condus de un bărbat care avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Persoana în cauză a fost condusă la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin. (G. Luca)