0 2 minute 1 an

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin informează conducătorii auto că la această oră se circulă îngreunat pe DN 6, în zona localității Plugova, la Km 397, unde pe o porțiune de aproximativ 300 de metri sunt fisuri la partea carosabilă, creându-se o diferență de nivel care afectează circulația rutieră. Momentan se efectuează lucrări pentru remedierea provizorie a situației. În zonă a fost instalată semnalizare rutieră temporară, iar două echipaje din cadrul Serviciului Rutier Caraș-Severin acționează pentru dirijarea circulației și prevenirea evenimentelor în trafic.

Reprezentanţii IPJ  fac un apel la conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră instituită, precum și indicațiile polițiștilor rutieri, să dea dovadă de răbdare și să circule cu atenție sporită.

„Drumarii efectuează lucrări pentru remedierea provizorie a situației. În zonă a fost instituită restricție rutieră temporară, la 30 km/h.

Săptămâna trecută au fost executate lucrări de remediere la tasarea produsă în zona Dealului Plugovei, tasări apărute după ploile abundente din ultima perioadă. Au fost executate lucrări pentru șanțuri de gardă, un dren longitudinal de 50 metri lungime, excavații, drenuri transversale pentru captarea infiltrațiilor de apă din sistemul rutier, apoi s-a refăcut sistemul rutier cu geotextile, piatră brută, balast, strat de piatră spartă și trei straturi de asfalt.

Drumarii intervin în regim provizoriu, urmând să fie realizată o expertiză geotehnică pentru a vedea care este cauza cedării”, ne-au informat şi reprezntanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

(Foto: DRDP Timişoara)

Geanina LUCA