0 2 minute 6 luni

Miercuri, 27 decembrie, polițiști de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au ridicat de la trei persoane din orașul Bocșa și comunele Turnu Ruieni și Forotic, în total, 72 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2 și T1 (articole pirotehnice care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni), deținute fără drept.
În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, în care polițiștii continuă cercetările, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.
„Vă reamintim că sancțiunile contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor Legii Nr. 126 din 1995 referitoare la reglementarea materiilor explozive ajung până la 7.500 de lei în cazul persoanelor fizice și 15.000 de lei în cazul celor juridice, iar pentru faptele încadrate ca infracțiune, pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de la 3 luni la un an“, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.
Mădălina DOMAN